ГоловнаПолітика

ЦВК визнала обраними перших 35 народних депутатів

ЦВК визнала обраними перших 35 народних депутатів
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія визнала обраними на позачергових виборах до Верховної Ради перших 35 народних депутатів.

Про це повідомила пресслужба ЦВК у фейсбуці.

"На підставі оригіналів протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування Комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 в 35 одномандатних виборчих округах, визнавши обраними народними депутатами України", - йдеться в повідомленні.

Всього вибори проводилися в 199 округах.

Так, в понеділок ЦВК визнала обраними: в округах №22 і №23 Волинської області - самовисуванців Ігоря Палицю (голова Волинської обласної ради) та Ірину Констанкевич (позафракційна депутатка Ради), №26, 30, 31, 36 Дніпропетровської області - кандидатів від "Слуги народу" Кирила Нестеренка (директор з розвитку "Дніпрокомунтрансу"), Ганну Лічман (директорка Всеукраїнського благодійного фонду "АТБ"), Володимира Захарченка (директор з безпеки заводу бурової техніки "ДСД") і Романа Каптелова (підприємець).

В округах №45, 47, 48, 57, 58 і 60 у Донецькій області обраними визнано Мусу Магомедова від "Опозиційного блоку" (генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу), Юрія Солода від "Опозиційної платформи - За життя" (депутат Ради), самовисуванця Максима Єфімова (депутат Ради від фракції "Блок Петра Порошенка"), кандидатів від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського (голова однойменної фракції в Раді) і Сергія Магеру (директор з регіонального розвитку Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча), самовисуванця Дмитра Лубінця (позафракційний депутат Ради).

В округах №62 і №63 в Житомирській області обраними визнано висуванців "Слуги народу" Ігоря Герасименка (колишній військовослужбовець) і Богдана Кіцака (викладач Бердичівського педагогічного коледжу), в округах №72 і №73 в Закарпатській області - самовисуванців Василя Петьовку (депутат Ради ) і Владислава Поляка (підприємець), а в округах №74 і №75 у Запорізькій області - кандидатів "Слуги народу" Геннадія Касая (директор спорткомплексу авіакомпанії "Мотор Січ") і Романа Соху (тимчасово безробітний).

В округах Полтавської області №144, 146, 149 і 150 визнано обраними Дмитра Нальотова від "Слуги народу" (підприємець), самовисуванця Юрія Шаповалова (депутат Ради від групи "Відродження"), кандидатів "Слуги народу" Костянтина Касая (директор "Полтавабудсервіс плюс") і Олексія Мовчана (заступник начальника відділу управління проектами держпідприємства "Прозорро.Продажі"), в окрузі №159 Сумської області - самовисуванця Андрія Деркача (позафракційний депутат Ради), а в окрузі №167 Тернопільської області - Володимира Гевка від "Слуги народу" (директор мережі шкіл англійської мови "Профі-центр").

В округах Харківської області №171, 173, 175 і 181 обраними визнано кандидатів від "Слуги народу" Вікторію Кінзбурську (завідувачка сектору департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції Харківської області), Олександра Бакумова (проректор Харківського університету внутрішніх справ), Євгена Пивоварова (професор кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі) та Дмитра Мікішу (заступник Мереф'янського міського голови).

В округах №187 та 188 Хмельницькій області визнані обраними Микола Стефанчук від "Слуги народу" (брат представника Президента Володимира Зеленського в Раді Руслан Стефанчук, начальник юрвідділу держорганізації "Національний офіс інтелектуальної власності") і самовисуванець Сергій Лабазюк (депутат Ради від групи "Воля народу"), а в окрузі №200 Черкаської області - самовисуванець Антон Яценко (депутат Ради від групи "Відродження").

У Києві визнані обраними кандидати від "Слуги народу" в округах №212, 213, 215 і 222: Максим Перебийніс (завідувач відділенням клініки "Борис"), Артем Дубнов (хірург-стоматолог в "Клініці Дубнової Стоматолог і Я"), Богдан Яременко (голова правління благодійного фонду "Майдан закордонних справ", колишній генеральний консул в Единбурзі та Стамбулі) і Роман Грищук (керівник студії "Мамахохотала").

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори відбулися в Україні 21 липня. Міжнародні організації визнали їх конкурентними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram