ГоловнаПолітика

Голова ОАСК вважає записи НАБУ у справі про втручання в роботу держорганів монтажем

"Голос на цих аудіозаписах схожий на мій. Але озвучені тексти, очевидно, недостовірні..."

Голова ОАСК вважає записи НАБУ у справі про втручання в роботу держорганів монтажем
Павел Вовк
Фото: Ukranews.com

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк вважає, що аудіозаписи Національного антикорупційного бюро нібито з його голосом у справі про можливе втручання суду в роботу держорганів змонтовано, а розмови спотворено.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українським Новинам".

"Голос на цих аудіозаписах схожий на мій. Але озвучені тексти, очевидно, недостовірні, оскільки я знаю, які вислови використовую. До того ж пам'ятаю обговорення певних подій і свої коментарі до них. У текстах, озвучених на пресконференції, я бачу суттєві викривлення", - сказав Вовк.

Він також зазначив, що не пам'ятає, щоб до нього звертався заступник голови Окружного суду Євген Аблов з проханням "Шеф, давайте щось утнемо".

"Я такого не пам'ятаю. Це раз. Я прослухав ці записи і вважаю, що це монтаж. Але з якою метою вони з'явилися і що в них такого? Очевидно, щоб відвернути увагу громадськості від розслідування резонансних справ колишніх владних функціонерів, щоб помститися за рішення, котрі не сподобалися, тим самим штучно створюючи негативний образ мій і суду загалом", - підкреслив Вовк.

Він спростував втручання суду і суддів у діяльність державних органів.

Нагадаємо, Вовку і кільком суддям ОАСК підготували підозру за звинуваченням у втручанні в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших і за допомогою інших методів.

ОАСК вважає обшуки розправою, а Вовк заявив, що нинішнє керівництво країни не причетне до обшуків.

У 2017 році співробітники НАБУ прийшли з обшуком до Вовка і винесли з його кабінету системний блок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram