ГоловнаПолітика

Двоє суддів у справі про вбивство "Сармата" взяли самовідвід

Слухання проходять у Бердянську.

Двоє суддів у справі про вбивство "Сармата" взяли самовідвід
Виталий Олешко (Сармат)
Фото: Facebook

Двоє суддів з колегії Бердянського міськрайонного суду, які розглядали справу про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка з позивним "Сармат", оголосили про самовідвід.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Заяви суддів були оголошені в початку судового засідання 29 липня.

"Про самовідвід заявила головуюча суддя Надія Дубровська, яка пояснила своє рішення знайомством членів сім'ї з дружиною загиблого. Зокрема, чоловік Дубровської надавав їй послуги з ремонту електропроводки, а дочка відпочивала на базі, що належить дружині Олешка", - йдеться в повідомленні.

Інша суддя Олена Кошова повідомила, що у неї перебуває на розгляді позов до загиблого Віталія Олешка, розгляд якого після вбивства "Сармата" було продовжено для його реабілітації за заявою дружини.

У розгляді справи оголосили перерву для визначення нового складу колегії суддів замість тих, які взяли самовідвід.

Розслідування щодо 11 підозрюваних у вбивстві Олешка завершиться 1 липня. Розслідування щодо замовників вбивства виділено в окреме провадження.

Нагадаємо, Віталія Олешка застрелили 31 липня 2018 року в Бердянську.

Підозрюваних виконавців вбивства «Сармата» затримали 31 липня минулого року в день скоєння злочину (Артем Матюшин, Микола Ломако, Олександр Обухів, Максим Владімеренков).

В кінці серпня один із затриманих дав викривальні показання проти передбачуваного організатора вбивства Михайла Сигиди, і незабаром він був затриманий.

У грудні був затриманий ще один передбачуваний організатор - бізнесмен з Дніпра Євген Бродський.

8 лютого у Львові поліція затримала ще одного фігуранта справи "Сармата" Віктора Власюка.

Весною 2019 року справу вбивства Віталія Олешка об'єднали ще з однією - розбійний напад на сім'ю Поплавських в Дніпрі, який стався 4 липня 2018 року. У ньому підозрюваними проходять чотири людини з так званої групи Власюка - передбачуваний організатор вбивства "Сармата" Тарас Мовчан, Денис Зеленкін, Руслан Кузнєцов, Сергій Смирнов.

Слідство вважає, що ці дві справи пов'язані між собою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram