ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про державну мову

За словами президента, цей закон "об'єднує націю, владу і опозицію".

Порошенко підписав закон про державну мову
​Порошенко подписал закон о государственном языке
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні в цей історичний день для мене велика гордість і висока честь поставити підпис на цьому документі", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що цей закон об'єднав Верховну Раду, а не навпаки, як того багато хто побоювався. За словами Порошенка, цей закон "об'єднує націю, владу і опозицію", а проти нього виступили лише проросійські політичні сили.

Президент подякував особисто спікерові парламенту Андрію Парубію "за активні зусилля", який той доклав для ухвалення закону.

"Я сподіваюся, що нова влада теж його підтримає, тому що це ключова державницька позиція функціонування української держави", - сказав Порошенко.

"Мова - це фундамент, на якому будується нація і держава. Підкреслюю, що цей закон не стосується жодної мови нацменшин, які проживають в Україні. Я пишаюся тим, що вдалося без тиску або примусу зробити за останні п'ять років так, щоб це законодавче врегулювання нікого не зачіпало", - додав він.

Нагадаємо, 25 квітня Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної", поправки до якого розглядалися з 28 лютого.

У вівторок, 14 травня, парламент відхилив чотири постанови, які блокували підписання мовного закону, після чого Парубій підписав документ прямо на трибуні Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram