ГоловнаПолітика

Ситник назвав "політичною грою" звинувачення НАБУ у впливі на вибори президента США

Генпрокурор заявив, що дії Ситника щодо втручання в американські вибори "перейшли межу політичної етики".

Ситник назвав "політичною грою" звинувачення НАБУ у впливі на вибори президента США
Фото: www.slovoidilo.ua

Національне антикорупційне бюро України ніяк не могло впливати на перебіг виборів президента США в 2016 році, і звинувачення, що лунають на адресу Бюро, є елементом політичної гри.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає Інтерфакс-Україна.

"Наша позиція послідовна, починаючи з 2016 року, коли почалися такі звинувачення. НАБУ не могло жодним чином втручатися в процес виборів у США, тому всі ці звинувачення - це політична гра", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Ситник зазначив, що, на жаль, у цій політичній грі бере участь Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Раніше 14 травня генпрокурор України Юрій Луценко на брифінгу завив, що дії директора НАБУ Ситника з втручанню в американські вибори як мінімум перейшли межу політичної етики. "Всупереч спеціальному застереженню свого процесуального керівника, яким є Назар Холодницький (керівник САП - ред.), всупереч вимогам закону і елементарної політичної етики пан Ситник тоді ж, у середині 2016 року, повідомив американським ЗМІ про те, що прізвище Манафорта (колишній глава передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт - ред.), є в списках так званої "чорної каси" Партії регіонів. При цьому він зробив це, точно знаючи, що жодного підпису Манафорта там немає", - сказав Луценко журналістам.

Наприкінці березня Державне бюро розслідувань почало слідчі дії в рамках кримінального провадження про ймовірне втручання Ситника у вибори президента США в 2016 році.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко в ефірі програми "Право на владу" повідомив про заяву, що надійшла, від позафракційного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передавання Ситником в США так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він тоді зазначив, що незабаром ДБР розпочне обробку цієї справи.

Печерський районний суд Києва 8 квітня 2019 року призначив комп'ютерно-технічну експертизу та експертизу звукозапису аудіофайлів, на яких людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає про свою роль під час виборів президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram