ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається, що ЄС і США посилять санкції проти Росії

"Путін не може повірити, що Європейський Союз може так довго зберігати єдність і солідарність з Україною".

Порошенко сподівається, що ЄС і США посилять санкції проти Росії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко сподівається, що Захід посилить санкції проти Росії і вдячний за підтримку країн Євросоюзу і США, яку отримала Україна.

Про це Петро Порошенко сказав в інтерв'ю виданню Politico, повідомляє прес-служба глави держави.

"Путін не може повірити, що Європейський Союз може так довго зберігати єдність і солідарність з Україною. І в цій ситуації я хочу подякувати Європейському Союзу, особливо канцлеру Меркель, французьким президентам - Олланду і Макрону. Я хочу подякувати Дональду Туску, який відігравав величезну роль. Я хочу подякувати Жан-Клоду Юнкеру. Я хочу подякувати лідерам Європейського Союзу, які навіть у цій ситуації можуть досягти цих результатів, демонструючи, що цінності Європейського Союзу набагато важливіші, ніж запропоновані Путіним гроші за скасування санкцій", - наголосив глава держави.

На його думку, санкції були ефективними і країна-агресор зазнала значних втрат, які відчутно позначилися на її економіці.

"Росія втратила 150 мільярдів доларів і 10% ВВП через санкції, а також десять років розвитку в найбільш чутливих секторах російської економіки", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що хоче більше санкцій для РФ.

"Якщо Росія здійснила акт агресії в нейтральних водах Чорного моря проти наших військових суден, має бути покарання, тому що це акт агресії", - зазначив Президент.

За його словами, додаткові санкції могли б стосуватися банківського сектору, питань товарів подвійного призначення тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram