ГоловнаПолітика

ВККС не згодна з рішенням суду про припинення повноважень Козьякова

Окружний адмінсуд вважає, що у Козьякова і Щотки закінчився чотирирічний термін повноважень.

ВККС не згодна з рішенням суду про припинення повноважень Козьякова
Фото: vkksu.gov.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів вважає, що термін повноважень голови комісії Сергія Козьякова і його заступника Станіслава Щотки не закінчився, як це вирішив Окружний адмінсуд Києва.

Про це повідомляє прес-служба ВККС.

Окружний адмінсуд вважає, що у Козьякова і Щотки закінчився чотирирічний термін повноважень, оскільки вони були призначені на посади в 2014 році. Водночас, на момент їх призначення чинне законодавство встановлювало термін повноважень членів ВККС - шість років.

"Наявні у комісії документи свідчать про інше. Комісія публікує рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 березня 2019 року №640/2620/19, Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 25 квітня 2019 року №,9901/66/19, науково-правовий висновок Національної академії правових наук України, висновок Національного університету "Києво-Могилянська академія" та пояснення суб'єктів обрання/призначення членів ВККСУ, а саме: Державної судової адміністрації України та Ради адвокатів України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в січні Козьяков розповів в інтерв'ю LB.ua, що не готовий починати нову судову реформу в разі зміни влади. Він також зазначив, що склад нового Антикорсуду можна буде оцінити тільки після винесення перших 100 вироків.

Детальніше читайте в матеріалі "Сергій Козьяков: Жодна реформа в світі з таким величезним кадровим наповненням не проходить бездоганно".

Також читайте березневе інтерв'ю LB.ua зі Станіславом Щоткою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram