ГоловнаПолітика

Аваков запевнив у готовності керівництва Нацгвардії свідчити в італійському суді у справі Марківа

"Україна не залишить свого солдата!"

Аваков запевнив у готовності керівництва Нацгвардії свідчити в італійському суді у справі Марківа
Фото: фотопроект "Если бы не война"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч з послом Італії в Україні Давиде Ла Чечилія, під час якої заявив про готовність керівництва Нацгвардії свідчити в італійському суді у справі Віталія Марківа.

"Під час зустрічі поінформував посла Італії щодо своєї присутності на засіданні суду в Павії, готовності керівництва Національної гвардії України дати свідчення у справі Марківа. Посол Італії в Україні висловив надію, що точка зору української сторони буде почута. Україна не залишить свого солдата!", - написав глава МВС в твіттері.

29-річний нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії перебуває під вартою у в'язниці в Мілані. Його заарештовано 30 червня 2017 в аеропорту Болоньї. Український військовий відкидає всі звинувачення і заперечує свою причетність до загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова. Співробітники ЗМІ і перекладач потрапили під обстріл 24 травня 2014 року біля Слов'янська Донецької області.

ГПУ стверджує, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Нацгвардії тоді взагалі не було мінометів. Також в ГПУ нагадали, що в той час згадану територію не контролювала українська влада і Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram