ГоловнаПолітика

Зеленський закликав українців "запам'ятати прізвища народних депутатів"

Обраний президент незадоволений тим, що парламент сьогодні не розглядав дату інавгурації.

Зеленський закликав українців "запам'ятати прізвища народних депутатів"
Фото: EPA/UPG

Обраний президент України Володимир Зеленський закликає виборців запам'ятати прізвища народних депутатів Верховної Ради поточного скликання, які не виконали своїх обіцянок і не визначилися на пленарному засіданні у вівторок, 14 травня, з датою інавгурації.

Відповідну публікацію Зеленський оприлюднив на своїй особистій сторінці в Фейсбуці.

Він послався нібито на спікера українського парламенту Андрія Парубія: "Обіцяємо вам, що 14 травня ми точно призначимо дату інавгурації".

"Брехня дрібних шахраїв. Верховна Рада України - скорочено ВРУ. ВРУ - їхній життєвий девіз", - резюмував Зеленський. Після цього він додав українською мовою: "Запам'ятайте прізвища депутатів цього скликання. І на наступних парламентських виборах - робіть висновки. Зробимо їх разом!" - написав Зеленський.

Нагадаємо, Верховна Рада України запланувала розгляд питання про дату інавгурації Зеленського на цей пленарний тиждень. Очікують, що завтра парламентський комітет прийме рішення з цього питання, а голосування пройде у четвер, 16 травня.

Раніше Зеленський записав відеозвернення, в якому вимагав від парламенту призначити інавгурацію на неділю, 19 травня - в День пам'яті жертв політичних репресій. Пізніше спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков пояснив, що неділю вибрали навмисне, "щоб уникнути транспортного колапсу через перекриття доріг у Києві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram