ГоловнаПолітика

Інавгурація президента відбудеться до 3 червня, - Бурбак

У "Народному фронті" вважають, що урочисте засідання Ради не може відбуватися в день національної жалоби 19 травня.

Інавгурація президента відбудеться до 3 червня, - Бурбак
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Інавгурація новообраного президента відбудеться у визначений законом термін - 30 днів з дня офіційного оголошення результатів виборів Центральною виборчою комісією, тобто до 3 червня.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак з трибуни парламенту.

"Інавгурація нового президента відбудеться у визначений законом тридцятиденний термін з дня офіційного оголошення результатів виборів. Урочисте засідання парламенту для складання присяги президентом Зеленським обов’язково відбудеться до 3 червня",  - сказав Максим Бурбак.

Щодо інавгурації на 19 травня наша позиція така. Закон визначає проведення урочистого засідання. Урочисте засідання не може відбуватися в день національної жалоби. Цього дня інавгурація новообраного президента неприпустима!" - наголосив керівник фракції.

Він нагадав, що 19 травня Україна вшановуватиме пам'ять жертв політичних репресій і проведення будь-яких святкових заходів є аморальним.

"Це траурний день, коли ми згадуємо мільйони невинно замордованих більшовицьким московським режимом. Неприпустимі й інші святкові заходи в містах України", - підкреслив керівник фракції "Народний фронт".

"Звертаюся також до міського голови Києва Віталія Кличка. Неприпустимо проводити святковий концерт на Михайлівський площі в день жалоби. Це порушення моралі і закону", - зазначив Максим Бурбак.

Нагадаємо, актор Володимир Зеленський переміг у другому турі виборів президента України, набравши понад 73% голосів виборців.

Інавгурацію новообраного президента повинна призначити Рада. Зеленський хоче вступити на посаду 19 травня, але частина депутатів наполягає на 28 травня, тому що 27 травня - останній термін, коли обраний президент міг би розпустити парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram