ГоловнаПолітика

Комітет Ради переніс засідання щодо дати інавгурації Зеленського на середу (оновлено)

Це питання мали розглядати у вівторок о 09:00.

Комітет Ради переніс засідання щодо дати інавгурації Зеленського на середу (оновлено)
Фото: Минфин

Засідання регламентного комітету Верховної Ради з приводу дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського перенесено на 12:00.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначають, що Комітет повинен був розглянути питання про дату інавгурації о 09:00. Причини перенесення поки що невідомі.

Напередодні чинний президент Петро Порошенко заявив, що зацікавлений у тому, щоб парламент якомога швидше визначився з датою інавгурації.

Тим часом біля будівлі парламенту почали збиратися люди з плакатами, які вимагають швидше призначити дату інавгурації новообраного президента.

Фото: Анна Стешенко

Фото: Анна Стешенко

Фото: Макс Требухов

Оновлення. Засідання щодо дати інавгурації пройде 15 травня о 15:00. Про це повідомила голова секретаріату комітету Марія Нехоца, передає РБК-Україна.

За її словами, комітет ще не отримав нові постанови про інавгурацію Зеленського, які зареєстрував позафракційний нардеп Віталій Купрій.

"Тому комітет розгляне постанови про дату інавгурації в середу о 15 годині ... За дорученням спікера Ради, сьогодні о 12:00 відбудеться засідання регламентного комітету, на якому розглянуть постанови про скасування закону про державну мову", - розповіла Нехоца.

Нагадаємо, актор Зеленський переміг у другому турі виборів президента України, набравши понад 73% голосів виборців. Відразу після другого туру виборів Зеленський вирушив на вихідні до Туреччини, після повернення в Україну почав проводити зустрічі з представниками громадськості, релігійними діячами, представниками міжнародних організацій.

Інавгурацію Зеленського повинна призначити Верховна Рада. Очікують, що це питання розглянуть у найближчий пленарний тиждень - з 13 по 17 травня.

Зеленський хоче вступити на посаду 19 травня, але частина депутатів наполягає на 28 травня, тому що 27-го  - останній термін, коли обраний президент міг би розпустити парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram