ГоловнаПолітика

Кольченка випустили зі штрафного ізолятора російської колонії

Причина утримання Кольченка в ШІЗО - вживання ним "нецензурної лексики".

Кольченка випустили зі штрафного ізолятора російської колонії
Александр Кольченко
Фото: Антон Наумлюк

Український політв'язень Олександр Кольченко, якого утримують у виправній колонії в російському Копейську, після перебування на святкові дні в штрафному ізоляторі повернувся в загін.

Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур, передає Укрінформ.

"Сьогодні адвокат (Уральської правозахисної групи - ред.) відвідав Олександра Кольченка. Подробиці такі: його помістили в ШІЗО 30 квітня, повернувся в загін він 10 травня. Загалом Саша почувається нормально, настрій гарний", - розповіла правозахисниця.

Вона повідомила про те, що політв'язень ознайомився з документами Уральської правозахисної групи, складеними за підсумками їхнього спілкування з прокуратурою щодо максимальної ваги посилок і передач (за законом, вона може перевищувати 20 кг). Щур розповіла, що Кольченкові не надходять газети.

Правозахисниця назвала причину останнього утримання Кольченка в ШІЗО - це вживання ним "нецензурної лексики". При тому, що, за її словами, "Саша взагалі ніколи її не вживає". Тетяна Щур додала, що перше переведення Кольченка в ШІЗО також було через це, а також за вживання жаргону - замість слова "гуртожиток" він вжив слово "барак".

Нагадаємо, активіста Олександра Кольченка затримали в Криму разом з режисером Олегом Сенцовим у травні 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Російський суд засудив Кольченка до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram