ГоловнаПолітика

Україна відмовиться від дотримання Мінських угод, якщо Рада Європи зніме з Росії санкції, - Клімкін

За словами голови МЗС, його позицію почули партнери з Франції, Німеччини, Нідерландів та інших країн.

Україна відмовиться від дотримання Мінських угод, якщо Рада Європи зніме з Росії санкції, - Клімкін
Павел Климкин
Фото: facebook/MFA of Ukraine

Україна готова відмовитися від дотримання Мінських домовленостей, якщо деякі європейські держави доб'ються зняття санкцій тиску з Російської Федерації в Раді Європи.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мене вчора багато хто запитував, як буде Рада Європи (діяти в питанні санкцій до РФ, - ред.). Я їм чесно сказав: якщо ви вчините так, як хочуть кілька країн, я того ж дня вийду і скажу, що, по-перше, "Мінська" у нас тепер немає, і, по-друге, його вбили не тільки в Москві, але і ви - послідовно", - сказав голова МЗС журналістам у Брюсселі.

За словами Клімкіна, його позицію почули партнери з Франції, Німеччини, Нідерландів та інших країн.

Нагадаємо, в 2017 році Москва призупинила виплату внеску в бюджет Ради Європи. За статутом Ради Європи, якщо до червня цього року російська сторона не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, держава може бути позбавлена репрезентаційних прав в організації.

Раніше МЗС України застерегло Раду Європи від поступок Росії і заявило, що організація опинилася в кризі через шантаж РФ.

12 лютого 2015 року учасники програми Тристоронньої контактної групи за підсумками переговорів у Мінську підписали "Комплекс заходів з виконання Мінських домовленостей". Ці домовленості, зокрема, передбачали негайне і всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також відведення важкого озброєння обома сторонами на рівні відстані. Передбачалося також відновлення Україною повного контролю над держкордоном; виведення з Донбасу російських найманців і незаконних збройних формувань і техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram