ГоловнаПолітика

Суд у Росії продовжив арешт чотирьом кримським татарам

Засідання в Таганрозі проходило в закритому режимі.

Суд у Росії продовжив арешт чотирьом кримським татарам
Фото: 112.ua

Таганрозький міський суд в Ростовській області Росії 13 травня продовжив запобіжний захід чотирьом фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір", затриманим під час масових обшуків у Криму 27 березня.

Сейран Муртаза, Енвер Аметов, Меджит Абдурахманов і Рустем Сейтхалілов  перебуватимуть в СІЗО до 15 серпня, повідомляє Крим.Реалії.

Засідання в Таганрозі проходило в закритому режимі, активісти та родичі заарештованих не змогли потрапити до суду.

Адвокат Айдер Азаматов повідомив, що судове засідання було закрито через те, що на ньому буде оголошуватися інформація, яка є таємницею слідства. Однак інші аналогічні засідання, які проходять зараз в Ростові-на-Дону, відбуваються у відкритому режимі, зазначає видання.

Водночас у будівлю суду доставили близько 30 співробітників російської поліції для посилення охорони всередині будівлі суду і в залі засідання. Також, під час доставки ув'язнених на процес, співробітники поліції попросили для "уникнення неприємностей" розійтися всіх активістів, які підійшли до заднього входу в будівлю суду, щоб побачити заарештованих.

Нагадаємо, 27 березня російські силовики провели в окупованому Криму масові обшуки в будинках активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Підконтрольний Росії суд Сімферополя заарештував всіх затриманих, після чого їх вивезли в Росію.

Всіх затриманих звинувачують за статтею 205.5 Кримінального кодексу Росії, більшість активістів - за ч. 2 цієї статті (участь у діяльності терористичної організації), п'ятеро - за ч. 1 - організація діяльності терористичної організації. Йдеться про "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram