ГоловнаПолітика

Луценко вибачився перед Джуліані і сподівається на його візит в Україну

Генпрокурор вважає, що заяви Лещенка не можуть впливати на міждержавні відносини.

Луценко вибачився перед Джуліані і сподівається на його візит в Україну
Фото: пресс-служба президента

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вибачився за слова нардепа Сергія Лещенка стосовно особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані і розраховує на його швидкий візит в Україну. Про це Луценко сказав сьогодні на брифінгу, пише "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що заяви окремо взятого громадянина Лещенка є його особистим ставленням і не можуть впливати на наші міждержавні відносини. Я хотів би вибачитися перед паном Джуліані за ті оцінки, які допускає Лещенко публічно, а особливо не публічно, стосовно пана Джуліані... Я дуже розраховую, що пан Джуліані незабаром буде в Україні і зустрінеться з тими посадовими особами, з якими вважатиме за потрібне. Якщо потрібно, то і зі мною", - сказав Луценко.

За словами Луценка, Джуліані зателефонував йому наступного ранку після скасування візиту в Україну, був емоційний і наголосив, що це "не питання Джуліані-Лещенко, а питання Україна-США".

Говорячи про причини скасування поїздки Джуліані в Україну, генпрокурор зазначив, що не може розголошувати все, але "йдеться не про звичайне скасування візиту одного з юристів США".

Нагадаємо, адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані планував прилетіти в Україну для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським. Але після того, як про візит стало відомо, американські політики-демократи накинулися на Джуліані з лютою критикою. Він вирішив скасувати візит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram