ГоловнаПолітика

Білецький пообіцяв вивести на вулиці "значно більше ніж 10 тисяч людей" у суботу

"Нацкорпус" вимагає заарештувати Гладковського і його сина.

Білецький пообіцяв вивести на вулиці "значно більше ніж 10 тисяч людей" у суботу
Фото: Lb.ua

Партія "Національний корпус" в суботу, 16 березня, має намір провести нову акцію проти корупції в оборонному комплексі.

Про це сказав на прес-конференції в понеділок голова партії, депутат Верховної Ради Андрій Білецький.

"Наші дії - це масовий мирний протест до повного виконання чотирьох вимог. Ми запрошуємо всіх небайдужих українців приєднуватися до цих акцій. У суботу ми маємо намір провести акцію без партійних прапорів", - сказав він.

Головна вимога націоналістів - це арешт екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва держконцерну "Укроборонпром" і директорів усіх держпідприємств, які є фігурантами розслідувань про корупцію в оборонній галузі.

За словами Білецького, нова акція буде більш численною, ніж та, яка відбулася 9 березня і закінчилася сутичками з поліцією. "Наступного разу, повірте, буде значно більше ніж десять тисяч людей", - сказав він.

Народний депутат сказав, що це буде мирна акція без партійних прапорів.

"Можу запевнити, що там [9 березня біля АП] було більше тисячі ветеранів АТО. Якби у когось, наприклад у мене, було бажання влаштувати бійку чи провокацію, то, повірте, цієї поліції не вистачило б і на три хвилини. Але наше завдання було виключно донести питання, що не може країна спокійно дивитися, як мільярди крадуться з оборонного бюджету", - сказав Білецький.

Депутат також сказав, що в сутичках 9 березня винуваті не націоналісти, а поліцейські, і він має відео, яке доводить це.

Він також заперечує, що акції "Нацкорпусу" пов'язані з протистоянням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і президента Петра Порошенка. Білецький наполягає, що НК ніяк не пов'язаний з Аваковим.

"Немає жодного зв'язку з Арсеном Аваковим. Усе, що робиться навколо цього, це не дуже розумне повторення кліше, за допомогою якого Адміністрація Президента намагалася знищити кожен добровольчий батальйон. Тих мародерами оголошували, тих - зрадниками. Нам рулетка вирішила, що темною стороною буде Аваков", - сказав депутат.

Нагадаємо, 9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" і його бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації Президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби.

Під час бійки постраждали двоє поліцейських.

Увечері цього самого дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах під час спроби заблокувати кортеж президента Петра Порошенка.

Під час цих сутичок постраждали два десятки поліцейських, включно з начальником ГУ НП у Черкаській області полковником Валерієм Лютим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram