ГоловнаПолітика

Військова прокуратура підозрює трьох чиновників Генштабу та Міноборони у вимаганні 30 тис. доларів

Начальник юридичного департаменту вимагав гроші за те, щоб не подавати позови й апеляції проти двох громадян.

Військова прокуратура підозрює трьох чиновників Генштабу та Міноборони у вимаганні 30 тис. доларів
Фото: nabu.gov.ua

Військова прокуратура підозрює начальника юридичного департаменту Міністерства оборони Валерія Коваля і начальника управління майна і ресурсів Генштабу Олександра Бікчантаєва у вимаганні й отриманні хабара в розмірі 30 тис. доларів. У злочинній схемі також фігурує заступник начальника відділу організації представництва в юрисдикційних органах та забезпечення господарської діяльності юридичного департаменту відомства Сергій Остапенко.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Досудове розслідування встановило, що Коваль за попередньою змовою з Бікчантаєвим і Остапенком через посередника вимагали неправомірну вигоду в розмірі 30 000 доларів у двох громадян за прийняття рішення про відмову від позовних заяв Міністерством оборони, і за відмову від подачі апеляційних скарг на попередні судові рішення Міноборони.

7 лютого під час огляду місця події було виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 29 000 доларів.

У матеріалах відзначається, що військова прокуратура Дарницького гарнізону розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше детективи ДБР затримали заступника голови Печерської РДА під час отримання хабара. Під час досудового розслідування встановлено, що за щомісячну виплату в розмірі 20 тис. гривень держслужбовець обіцяв приватному підприємцеві надати документи для отримання в оренду приміщень, що перебувають у комунальній власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram