ГоловнаПолітика

ФСБ призначила психіатричну експертизу ще трьом військовополоненим

Постанова торкнулася Євгена Семидоцького, Андрія Ейдера і Сергія Попова.

ФСБ призначила психіатричну експертизу ще трьом військовополоненим
Фото: EPA/UPG

ФСБ Росії направила на психолого-психіатричну експертизу вже 11 українських військовополонених моряків. Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Фейсбуці.

11 березня моряків Євгена Семидоцького, Андрія Ейдера і Сергія Попова, а також їхніх адвокатів слідчі ознайомили з постановами про призначення амбулаторних психолого-психіатричних експертиз.

"Захист заперечував проти призначення такої експертизи. Водночас, з огляду на те, що слідство не збирається позитивно реагувати на заперечення адвокатів, ними були заявлені клопотання про присутність адвокатів під час проведення експертизи щодо військовополонених", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації обстріляли та захопили в полон три українські кораблі (два бронекатери та рейдовий буксир) під час планового переходу суден з порту Одеси в порт Маріуполь. У російський полон потрапили 24 члени екіпажу, окупанти вивезли їх у Москву. 15 і 16 січня Лефортовський суд РФ ухвалив рішення про продовження арешту для українців до кінця квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram