ГоловнаПолітика

СБУ відреагувала на заяви Білецького і попросила ДБР про розслідування

У спецслужбі жалкують, що депутат не надав "хоч якісь докази".

СБУ відреагувала на заяви Білецького і попросила ДБР про розслідування
Андрей Билецкий

Служба безпеки України відреагувала на заяви лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького і звернулася в ДБР з проханням зареєструвати відповідне кримінальне провадження. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Дуже шкода, що народний депутат України, лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький дає можливість маніпулювати собою.

Ми з нетерпінням очікуємо оприлюднення хоч якихось конкретних даних, на яких базуються ці серйозні звинувачення, які, після їх кваліфікації, повинні бути перевірені в рамках кримінального провадження з обов'язковим доведенням до громадськості його результатів", - сказано в повідомленні.

Інформації від ДБР про відкриття кримінального провадження на цей час немає.

Нагадаємо, раніше сьогодні Білецький звинуватив СБУ в намірі ліквідувати лідерів "азовського руху". Замовниками він назвав Президента Порошенка, виконавцями - співробітника СБУ Віктора Кононенка, а також представників криміналітету.

Заяву зроблено після подій в Черкасах, де представники "Нацкорпусу" намагалися затримати кортеж глави держави. 9 березня представники партії двічі побилися з поліцейськими - спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських поблизу Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час бійки постраждали двоє поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram