ГоловнаПолітика

Суд зажадав від Ради надати список депутатів коаліції

Рада повинна надати інформацію до 12 березня.

Суд зажадав від Ради надати список депутатів коаліції
Суд потребовал у Рады предоставить список депутатов коалиции
Фото: Facenews.ua

Окружний адміністративний суд Києва вимагає у Верховної Ради відомості про персональний склад парламентської коаліції.

Про це повідомляють на сайті суду.

Таке рішення суд прийняв за клопотанням Андрія Деркача. Депутат вимагав визнати протиправною бездіяльність координаторів коаліції щодо подачі кандидатів на пост міністра охорони здоров'я. Також позивач просить зобов'язати Артура Герасимова і Максима Бурбака, як координаторів коаліції, забезпечити внесення пропозиції прем'єру стосовно кандидатури голови МОЗ.

Відзначають, що суд ухвалив витребувати в парламенту, апарату Ради та коаліції депутатських фракцій у парламенті список станом на 28 лютого, із зазначенням прізвищ, імен та по батькові депутатів.

"Витребувати матеріали або письмові пояснення з зазначенням неможливості надання суду витребуваних доказів повинні бути представлені до 12 березня. 14 березня суд продовжить розгляд цієї справи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в середині лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Уляна Супрун є виконувачем обов'язків голови МОЗ, а не міністром, через відсутність підтримки коаліції парламенту її кандидатури для призначення без приставки в.о.

5 лютого за позовом нардепа-радикала Ігоря Мосійчука ОАСК заборонив Супрун виконувати обов'язки голови МОЗ. На рішення відреагував Кабмін, подавши в цей самий суд відповідне клопотання. 14 лютого суддя ОАСК Сергій Каракашьян озвучив рішення суду, яким повернув Супрун повноваження в.о. міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram