ГоловнаПолітика

"Опора" підрахувала, які округи отримали найбільше "депутатських" субвенцій

Найбільше грошей виділяють депутатам з коаліції і наближеним до неї.

"Опора" підрахувала, які округи отримали найбільше "депутатських" субвенцій
Фото: Макс Требухов

Громадянська мережа "Опора" підрахувала, що 2018 року найбільший обсяг субвенцій на соціально-економічний розвиток територій, також відомих як "депутатські" субвенції, отримав округ №204 в Чернівецькій області, де обирався голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Про це на прес-конференції розповів аналітик "Опори" Андрій Савчук.

"У 2018 році найбільшу суму субвенцій отримав округ Бурбака №204 в Чернівецькій області - понад 122 млн гривень", - сказав він.

На другому місці - округ №94 в Київській області депутата Віктора Романюка (НФ), на якому, за словами аналітика, проявляє активність заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко. На цей округ виділено сумарно 106 млн гривень.

На третьому місці - округ №99 Костянтина Яринича в Кіровоградській області.

Найбільше субвенцій і за кількістю, і за сумою було виділено на округи, в яких були обрані депутати від фракції БПП.

За даними "Опори", 2018 року з держбюджету було виділено 5 145 субвенцій на загальну суму 1,5 млрд гривень на 71 округ, у яких обрали депутатів фракції БПП.

При цьому на округи 24 депутатів, які входять до групи "Відродження", було виділено 845 субвенцій на 580 млн гривень.

Близько 780 млн гривень було виділено на 18 округів депутатів фракції НФ, 609 млн гривень - на 47 округів позафракційних депутатів, 410 млн гривень - на 19 округів депутатів, які входять у групу "Воля народу".

На округ депутатів фракції "Опозиційний блок" було виділено субвенцій на 105 млн гривень, від фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 35 млн гривень і від фракції "Об'єднання "Самопоміч" - 5 млн гривень.

"Опора" зазначає, що процес розподілу субвенцій залишається непрозорим і здійснюється в ручному режимі. Крім того, субвенції розподіляють нерівномірно в розрізі областей та округів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram