ГоловнаЕкономікаДержава

Середня пенсія після індексації зросла до 3400 гривень

Для 8,4 млн пенсіонерів у травні пенсії були проіндексовані на 11%, середній розмір підвищення становив 260 гривень.

Середня пенсія після індексації зросла до 3400 гривень
Марина Лазебная
Фото: Макс Требухов

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що після індексації середня пенсія в Україні становить 3400 гривень.

Про це повідомляли на сайті міністерства.

Лазебная підкреслила, що серед основних досягнень уряду за 100 днів роботи - впровадження тривимірної програми підвищення пенсій.

"По-перше, з 1 квітня 1,5 млн пенсіонерів віком старші за 80 років, отримали щомісячне підвищення до пенсії в середньому розмірі 500 гривень", - зазначила міністр.

Вона також нагадала, що днями Верховна Рада прийняла закон, яким передбачається введення нової надбавки на догляд за одинокими пенсіонерами віком 80+, які потребують постійного стороннього догляду. Розмір допомоги становитиме 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і становитиме близько 700 гривень.

"Важливо, що після підписання закону президентом пенсіонерам нараховуватимуть ці кошти з січня 2020 року, тобто з урахуванням уже минулого періоду", - зазначила Лазебна.

"До того ж, 10,6 млн пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги, розмір пенсій і виплат яким не перевищував 5 тис. гривень, отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 гривень. По-третє, для 8,4 млн пенсіонерів у травні пенсії були проіндексовані на 11%, середній розмір підвищення становив 260 гривень", - додала міністерка.

Нагадаємо, в грудні минулого року президент Володимир Зеленський анонсував, що влада збирається в 2020 році суттєво підвищити пенсії для людей віком понад 80 років. Розмір виплат повинен збільшитися на 400-1100 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram