ГоловнаЕкономікаБізнес

Поновлення прийому аміаку залізницею принесе ОПЗ у червні 10,5 млн грн, - компанія

Підвищення доходів підприємства також забезпечить підвищення тарифів на переробку давальницької сировини.

Поновлення прийому аміаку залізницею принесе ОПЗ у червні 10,5 млн грн, - компанія
Фото: opz.odessa.net

Поновлення прийому аміаку залізницею від українських підприємств дозволить Одеському припортовому заводу отримати додаткові 10,5 млн грн доходу в червні за відвантаження 20 тис. тонн продукції.

Про це йдеться в повідомленні Одеського припортового заводу.

"На початку травня 2020 АТ «ОПЗ» відновив співпрацю з українськими підприємствами з прийому аміаку залізничним транспортом, його зберігання і відвантаження на експорт. У червні 2020 буде відвантажено 20 тис. тонн продукції, що принесе АТ «ОПЗ» 10,5 млн грн додаткового доходу", - відзначають в компанії.

Підвищення доходів підприємства також забезпечить підвищення тарифів на переробку давальницької сировини за контрактом з "Агро Газ Трейдинг". Так, в квітні-травні це дозволило ОПЗ додатково отримати близько 13 млн грн, які були спрямовані на підвищення зарплат співробітників і модернізацію підприємства.

Крім цього, ОПЗ вдалося заощадити в першій половині червня 5,4 млн грн на тендерні закупівлі, завдяки підвищенню прозорості торгів і залучення більшої кількості їх учасників. Середня кількість компаній, що подаються на тендери ОПЗ, в червні зросла до 3,51 з 2,9 в травні. 

ПАТ "Одеський припортовий завод" - державне підприємство хімічної промисловості, що перебуває в управлінні Фонду державного майна України. Крім власного виробництва, на території ОПЗ також розташовується перевалка хімічної продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram