ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ призупинила продаж квитків до 1 серпня через закриття кордонів для туристів

У червні компанія виконає кілька евакуаційних і окремих рейсів.

МАУ призупинила продаж квитків до 1 серпня через закриття кордонів для туристів
Фото: EPA/UPG

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" закрила продаж квитків до 1 серпня, оскільки кордони багатьох країн залишаються закритими для туристів, при цьому авіаперевізник має намір виконати 25 рейсів до липня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на розклад МАУ.

"Більшість країн світу не підтверджують можливість вільного перетину кордону для громадян України. Крім того, багато країн встановлюють обмежувальні заходи під час прибуття в країну призначення у вигляді тестування на COVID-19 або самоізоляції ... Для адаптації до нових потреб ринку пасажирських авіаперевезень МАУ закрила продаж авіаквитків на більшість міжнародних напрямків до 1 серпня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на цей момент трафік забезпечується тими категоріями мандрівників, які мають трудові візи або інші документи, які передбачають право постійного перебування в країнах призначення (вид на проживання і т.ін.).

У той же час, компанія має намір продовжити виконувати евакуаційні рейси і окремі рейси з регулярної програми в червні.

Так, на 18 червня запланований рейс з Лондона до Києва (евакуаційний), 19 червня - з Києва до Херсона і Одеси, 20 червня - в Бангкок, 21 червня - з Бангкока в Київ (евакуаційний), з Херсона і Одеси до Києва, "Київ - Стамбул - Київ", 22 червня - "Київ - Нью Йорк - Київ" (евакуаційний), 23 червня - "Київ - Амстердам - Київ", 24 червня - з Києва в Майамі і Париж, 25 червня - "Майамі - Київ" (евакуаційний), 26 червня - "Київ - Стамбул - Київ", "Київ - Афіни - Київ", з Києва в Одесу, Львів, Херсон, 28 червня - "Київ - Стамбул - Київ", "Дубай - Київ", 29 червня - "Київ - Тель-Авів - Київ", з Херсона, Одеси і Львова до Києва, 30 червня - "Київ - Амстердам - Київ".

Відзначається, що вирішальним фактором при подальшому плануванні рейсів МАУ буде "економічна доцільність запуску кожного окремого напрямку, а також перспективи подальшої лібералізації режиму перетину кордону для українців".

Авіакомпанія буде орієнтуватися на відкриття рейсів і напрямів з потужним туристичним та економічним потенціалом.

Нагадаємо, раніше МАУ закрила продаж квитків на міжнародні рейси до 1 липня, оскільки прогноз для авіаційної галузі, на думку директора компанії, "плачевний".

Внутрішні авіаперевезення в Україні відновили 5 червня, старт міжнародних авіарейсів заплановано на 15 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram