ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономіки запропонувало ввести критерій локалізації при закупівлях через Prozorro

Вітчизняна продукція зможе претендувати на преференції.

Мінекономіки запропонувало ввести критерій локалізації при закупівлях через Prozorro
Фото: picjumbo.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства запропонувало ввести преференції для машинобудівної продукції з рівнем локалізації понад 35% під час держзакупівель через Prozorro.

Про це сказав міністр Ігор Петрашко на пресконференції у вівторок.

За його словами, два тижні тому Мінекономіки винесло на обговорення міністерств проєкт постанови Кабміну про підтримку машинобудівної продукції з українською локалізацією.

"Якщо рівень локалізації (зарплата, податки, виробництво) буде більшим як 35%, то товар повинен претендувати на додаткові критерії", – сказав Петрашко.

Міністерство пропонує, що в такому випадку продукція повинна отримати додатковий оціночний критерій при проведенні торгів у розмірі 30% від загального.

Петрашко підкреслив, що преференції локалізованої продукції надаються у всьому світі й головна мета ініціативи – підтримати українську промисловість, яка не має доступу до дешевих кредитних ресурсів на відміну від багатьох зарубіжних колег.

Нагадаємо, що ще на початку травня Петрашко вперше назвав "дивною" систему ProZorro, бо у ній не працює система локалізації. Головний критерій для ProZorro – більш низька ціна, а де вироблений товар – не важливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram