ГоловнаЕкономікаБізнес

Єврокомісія звинуватила ізраїльського фармгіганта Teva у порушенні законодавства

У Єврокомісії також відзначають, що на цей момент регулятор направили лист на адресу компанії.

Єврокомісія звинуватила ізраїльського фармгіганта Teva у порушенні законодавства

Європейська комісія поновила справу, яка стосується порушення антимонопольного законодавства фармацевтичними компаніями Teva і Cephalon.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

У повідомленні йдеться про те, що антимонопольний регулятор ЄК пред'явив обом компаніям звинувачення в змові, що стосується лікарського засобу "Модафініл", який використовують при порушеннях сну, з метою затримки виходу на ринок більш дешевого генерика.

"Комісія дійшла попереднього висновку про те, що угода про врегулювання патенту між Teva і Cephalon, стосується лікарського засобу проти розладів сну "Модафінілу", могла затримати випуск більш дешевого непатентованої лікарського засобу з порушенням Статті 101 (1) Договору про функціонування Європейського Союзу (TFEU), що завдає значної шкоди пацієнтам ЄС та бюджетам служб охорони здоров'я шляхом завищення ціни "Модафінілу". У світовій угоді про врегулювання патентних спорів Teva зобов'язалася не продавати свої дешевші непатентовані препарати в європейському економічному просторі і в обмін на це, згідно з попередньою оцінкою Комісії, від Cephalon отримала серію грошових виплат і різні інші транзакції", – відзначає регулятор.

У Єврокомісії також відзначають, що на цей час регулятор направив лист на адресу ізраїльської фармкомпанії, що підтверджує незаконність угоди. Якщо провину Teva доведуть, то компанію можуть зобов'язати виплатити штраф у сумі, що становить 10% від глобального обсягу її продажу.

Нагадаємо, раніше гендиректор "Тева Україна" Дмитро Спіцин заявляв, що препарати компанії щодня приймає близько 200 млн пацієнтів у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram