ГоловнаЕкономікаДержава

Ексглава ДПС хоче взяти участь у засіданні ТСК щодо зловживань у податковій і на митниці

Верланов хоче особисто дати пояснення комісії.

Ексглава ДПС хоче взяти участь у засіданні ТСК щодо зловживань у податковій і на митниці
Фото: пресс-служба

Ексглава ДПС Сергій Верланов розраховує на безпосередню участь у наступному засіданні Тимчасової слідчої комісії щодо можливих зловживань у податковій і на митниці. За його словами, він хоче мати право особисто дати пояснення членам комісії, професійно підкреслити існуючі проблеми та взяти участь у цій дискусії щодо їх вирішення. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

Так, за його словами, представлені на засіданні ТСК слайди, які за твердженням голови комісії зроблені "з коліс", - це лише один з поглядів на ситуацію і вони "є маніпулятивними, тільки відводять увагу від важливих речей, які не мають нічого спільного з темою боротьби з шахрайством з ПДВ".

"Вимірювання ефективності оподаткування процентним співвідношенням ПДВ в ВВП некоректно. Великі цифри говорять про поліцейську державу і означають високі податки і тотальний контроль. Менші цифри говорять про вільний ринок і сприятливіший податковий режим, і я є послідовним прибічником саме цього підходу. Тому теза пана Любченка, що кращими роками є 2010-2012 рік, коли цементувалася система Януковича-Клименка, є дуже показовою", - заявив Сергій Верланов.

"Якщо ж виважено подивитися на динаміку декларування ПДВ, стає зрозумілим, що саме наша команда досягла безпрецедентних успіхів у боротьбі з шахрайством з ПДВ. За період нашої роботи (з серпня 2019 по березень 2020) порівняно з минулим роком нарахування ПДВ зросли на 14% при зростанні бази усього на 1,9%. Це 20,7 млрд грн, які додатково надійшли до бюджету від реальної боротьби зі схемами. За цей період чисте сальдо ПДВ становило 71,7 млрд грн, тоді як рік тому - 45,9 млрд грн. Це 56,4% приросту рік до року", - зазначив Сергій Верланов.

За його словами, раніше таких результатів не досягав ніхто з керівників ДПС.

"Ці цифри чомусь не прозвучали на ТСК, але просто відмахнутися від них не вдасться. Таких результатів не досягав ніхто з керівників податкової до того, і я щиро бажаю ДПС України їх зберегти і примножити у майбутньому, без урахування прізвища керівників", - підсумував він.

Нагадаємо, 4 червня відбулося перше засідання ТСК з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб державних органів влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram