ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" відсторонила в.о. члена правління Веприцького

Раніше Веприцьким цікавилося НАБУ.

"Укрзалізниця" відсторонила в.о. члена правління Веприцького
Фото: liga.net

Наглядова рада "Укрзалізниці" ухвалила рішення про негайне відсторонення від повноважень відповідального за вантажні перевезення в.о. члена правління Романа Веприцького, а також рекомендувала акціонеру - Кабінету Міністрів звільнити його із займаної посади.

Про це інформує пресслужба компанії.

Також повідомляється, що "Укрзалізниця" починає пошук нового менеджера, який очолить цю бізнес-вертикаль.

Прийнято рішення рекомендувати Кабінету Міністрів припинити повноваження члена правління зі зв'язків з державними органами.

Про причини звільнення не повідомляється.

Раніше ЄП з посиланням на джерело в "Укрзалізниці" повідомила, що Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у в.о. члена правління УЗ Романа Веприцького у справі про розкрадання коштів під час будівництва експресу в Бориспіль.

Обшуки в УЗ і у представників низки приватних компаній здійснювалися в рамках розслідування фактів зловживань посадових осіб УЗ під час закупівлі програмного забезпечення на електронне придбання квитків сполучення "Київ-Бориспіль".

Пізніше виявилося, що детективи НАБУ не повідомляла про підозру Веприцькому.

10 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру 4 особам, які намагалися розікрасти понад 10 мільйонів гривень на введенні електронного квитка на "Бориспільський експрес".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram