ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна прийняла перший контейнерний поїзд з Китаю

Поїзд подолав відстань 9 тис. км за 15 діб.

Україна прийняла перший контейнерний поїзд з Китаю
Фото: "Укрзализныця"

"Укрзалізниця" прийняла перший контейнерний поїзд "Китай - Україна".

Про це повідомляється на сайті "УЗ".

"Сьогодні історичний момент - прийнятий перший контейнерний поїзд "Китай - Україна". З огляду на посилення торгово-економічних відносин між нашими країнами, важливо вибудувати якісну транспортну логістику. Залізничні контейнерні перевезення - це дійсно надійний, дешевий і зручний вид перевезень, який може стати конкурентним в сполученні "Китай - Україна", - заявив т.в.о. голови правління "УЗ" Іван Юрик.

За його словами, потяг подолав відстань 9 тис. км за 15 діб.

Відзначається, що цим поїздом в Україну були доставлені бурильні труби, медичне обладнання, бензинові тріммери і товари народного споживання. У його складі - 31 фітингова платформа, навантажена 41 сорокафутовим контейнером.

Фото: uz.gov.ua

Раніше через територію України пройшло 10 транзитних контейнерних поїздів сполученням "Китай - країни Європейського Союзу".

Перший контейнерний поїзд в напрямку Польщі з Китаю через територію України пройшов на початку січня 2020 року.

Нагадаємо, тестовий рейс нового контейнерного поїзда за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай (через Каспійське і Чорне моря) був відправлений 15 січня 2016 року з Чорноморська. Він доїхав до кордону Китаю на 16-й день шляху. В квітні поїзд вирушив назад.

Повідомлялося, що цей маршрут є новим напрямком "Шовкового шляху" і альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки в східному напрямку в обхід території Росії. Він включає поромні переправи Чорного і Каспійських морів (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт) і покликаний стати конкурентним в порівнянні з традиційним сухопутним маршрутом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram