ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Закупівельна компанія МОЗ уклала перший контракт після скандалу навколо захисних костюмів

"Медичні закупівлі України" замовили 50 тисяч респіраторів.

Закупівельна компанія МОЗ уклала перший контракт після скандалу навколо захисних костюмів
Фото: tricolor.com.ua

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" купило 50 тисяч респіраторів для медиків у НВП "Бук". Вартість контракту - 1,35 млн гривень, ціна одного респіратора - 27 гривень.

Про це повідомила пресслужба МЗУ в п'ятницю.

Це перший тендер компанії з квітня, коли спроба придбати захисні костюми призвела до гучного скандалу.

У МОЗ розповіли, що відправили 388 запитів потенційних постачальників респіраторів і отримали у відповідь 33 комерційні пропозиції. З-поміж них обрали найвигіднішу.

"За умови швидкого вирішення бюрократичних питань, над чим працюємо, поставка респіраторів запланована наступного тижня на склад ДП "Укрвакцина" МОЗ України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 квітня держпідприємство "Медзакупівлі України" на замовлення Міністерства охорони здоров'я домовилося про придбання 90 тисяч костюмів вітчизняного виробника ТОВ "Текстиль контакт" за 22,05 млн гривень (ціна одного - 245 гривень).

Через два дні МОЗ виставило додаткову вимогу - підтвердження відповідності якості продукції міжнародним ДСТУ EN 14126. У "Текстиль контакту" його не було, тому договір не було підтверджено.

У результаті 17 квітня Міністерство охорони здоров'я самостійно вийшло на ринок і придбало 71 тисячу китайських захисних комбінезонів на загальну суму 34,87 млн гривень (ціна одного - 488 гривень).

Першу партію костюмів привезли в Україну лише 17 травня.

Від опозиції після цього почали звучати вимоги звільнити міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram