ГоловнаЕкономікаБізнес

Стокгольмський арбітраж задовольнив основні вимоги "Укргазвидобування" в позові проти "Карпатигаз" і Misen Enterprises

Позов стосувався перерозподілу часток у майні спільної діяльності.

Стокгольмський арбітраж задовольнив основні вимоги "Укргазвидобування" в позові проти "Карпатигаз" і Misen Enterprises
Фото: Україна Молода

Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма виніс друге часткове рішення про збільшення частки "Укргазвидобування" в майні спільної діяльності (СД).

Було задоволено позовну вимогу "Укргазвидобування" до Misen Enterprises AB і "Карпатигаз" щодо перерозподілу частки в майні СД, повідомили в пресслужбі "Нафтогазу".

Це рішення істотно збільшило частку "Укргазвидобування", зменшивши при цьому частку Misen Enterprises більш ніж удвічі.

"Арбітражний трибунал встановив, що все майно спільної діяльності має бути передано у власність "Укргазвидобування", яка повинна виплатити суму компенсації "Карпатигаз" і Misen Enterprises згідно з перерозподілом часток у загальній діяльності", – повідомила гендиректорка "Укргазвидобування" Олена Кобець.

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook повідомив, що спільна діяльність з Misen Enterprises "була останньою чорною дірою, замаскованої попереднім менеджментом "Укргазвидобування" під іноземного інвестора".

"Перемога в цьому арбітражі дозволить не тільки поставити крапку в цій історії, а й суттєво зменшити витрати Групи "Нафтогаз", – пояснив він.

У першому рішенні арбітраж встановив, що договір про спільну діяльність був порушений Misen Enterprises AB, яка в повному обсязі внесла свою частина, а "Карпатигаз" не поставив передбачені договором вимірювальні станції.

Нагадаємо, що НАБУ відкрило низку проваджень щодо порушення норм законодавства при укладанні договорів про спільну діяльність. У 2015 році "Укргазвидобування" розірвало ці договори. Розрив договорів Стокгольмським арбітражем повернув можливість повноцінно користуватися великою кількість своїх свердловин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram