ГоловнаЕкономікаДержава

Депутати дозволили направити гроші з фонду боротьби з COVID-19 на ремонт доріг

У фонді залишається ще 28,6 млрд гривень.

Депутати дозволили направити гроші з фонду боротьби з COVID-19 на ремонт доріг
Фото: facebook/Луганська обласна державна адміністрація

Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік", який дозволяє використовувати гроші з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 і її наслідками на будівництво й ремонт доріг, а також закупівлю обладнання для лікарень.

Законопроєкт №3509 в цілому підтримав 331 депутат при мінімально необхідних 226.

При цьому конкретна сума, яка йде з фонду, не вказана.

За даними Мінфіну на 15 червня, Кабінет Міністрів уже розподілив 36,1 млрд грн із Фонду боротьби з наслідками коронавірусної хвороби COVID-19, який має 65 млрд грн.

Законом передбачена можливість направлення коштів фонду боротьби з коронавірусом на "придбання обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я в госпітальних округах, для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги, що входять у багатопрофільні лікарні, для медичних амбулаторій, фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів у сільській місцевості і проведення капітального ремонту, реконструкції цих приміщень, поліпшення транспортного сполучення, будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування державного, місцевого значення".

Згідно з пояснювальною запискою, одним із наслідків поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 є збільшення рівня безробіття, тому одним із заходів з боротьби з нею та її наслідками є забезпечення населення додатковими робочими місцями.

Також важливим є забезпечення покращення транспортного сполучення для своєчасного надання медичної допомоги населенню та ширшій можливості тестування на наявність коронавірусу.

Досягти цих двох завдань пропонується шляхом реалізації інфраструктурних проєктів із будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

Нагадаємо, Володимир Зеленський раніше заявив, що хотів би стати президентом, при якому в Україні побудують усі дороги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram