ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київ і десять областей не відповідають критеріям пом'якшення карантину

Чернівецька область перевищує відразу два показники.

Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернівецька області не відповідають критеріям пом'якшення карантину. Про це йдеться в даних Міністерства охорони здоров'я.

У столиці перевищено показник інцидентності - при дозволених 12 на 100 000 населення він зріс до 13,92. Вінницька і Волинська області також не відповідають цьому критерію - в них він 21,18 і 33,36 відповідно.

Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська і Харківська області також не відповідають тільки одному критерію інцидентності.

Чернівецька область перевищує показники відразу двох вимог - в області найвищий показник інцидентності (37,95), а завантаженість опорних лікарень становить 52,37% при 50% дозволених.

Усі області відповідають критерію кількості тестування на коронавірус на 100 000 населення. 

Нагадаємо, 17 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль вирішив продовжити адаптивний карантин в Україні до 31 липня.

В уряді уточнили, що продовження адаптивного карантину означає заборону на перебування в громадських приміщеннях, будівлях і транспорті без засобів індивідуального захисту. А в транспорті буде заборонено перевозити пасажирів більше, ніж є місць для сидіння.

Також Кабмін оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 може відбуватися посилення карантину (заборона проведення заходів, роботи транспорту тощо).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram