ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ прорахувало 81 сценарій розвитку епідемії COVID-19 і вибрало три найбільш оптимістичні

Якщо українці продовжуватимуть дотримуватися правил адаптивного карантину - є чотири варіанти.

МОЗ прорахувало 81 сценарій розвитку епідемії COVID-19 і вибрало три найбільш оптимістичні
Виктор Ляшко
Фото: Макс Левин

Міністерство охорони здоров'я прорахувало 81 сценарій розвитку епідемії коронавірусу в Україні і вибрало три найбільш оптимістичні.

Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає РБК-Україна.

"Ми прорахували 81 сценарій, за яким може розвиватися на території України епідемія коронавірусу. Але ретроспективно вибрали зараз три найоптимістичніші сценарії, які враховують саме сезонність у літню пору. Оскільки тільки зараз Східна Європа вибивається із сезонності. Ми хотіли подивитися, чи є в Україні сезонність щодо коронавірусної хвороби", – заявив він.

За словами Ляшка, якщо українці продовжуватимуть дотримуватися правил адаптивного карантину – є чотири варіанти розвитку подій.

"Ми можемо йти, коли сезонність відсутня, і ми впроваджуємо карантинні заходи не повністю й недосконало – тоді ми можемо вийти на 7 тисяч померлих. Якщо сезонність буде 100% нульова, тобто, влітку не мають реєструвати випадків, тоді в нас повинно бути не більше 1000 померлих", – зазначив він.

Заступник голови МОЗ підкреслив, що на сьогодні в Україні від коронавірусу померли 966 осіб.

"Тому не можемо сказати, що в нас коронавірус має нульову сезонність. Зараз ми рухаємося за "жовтим сценарієм", – помірна сезонність. Тобто, ми виходимо на 4 тисячі померлих до кінця року. Але ця сезонність не є зараз конкретним і досконалим фактором. Після ослаблення карантину чомусь усі відчули, що карантин скасували. Тому цей показник може коливатися", – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні знову був поставлений антирекорд нових випадків COVID-19. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram