ГоловнаЕкономікаФінанси

FinClub: конкурс на голову Ощадбанку виграв Сергій Наумов

Члени наглядової ради визначилися з заміною Пишному.

FinClub: конкурс на голову Ощадбанку виграв Сергій Наумов
Фото: Сергей Нужненко

У конкурсі на голову правління Ощадбанку переміг Сергій Наумов, керівник "Піреус Банку".

Про це повідомило профільне видання FinClub з посиланням на джерела в банківській сфері.

У середу члени наглядової ради банку заслухали трьох кандидатів на посаду голови і ввечері провели голосування.

"Вони всі пересварилися кілька разів. Градус дискусії був занадто високий. Усі всіх бояться, а також стороннього впливу. При цьому за указом президента їхню зарплату зменшено до всього 47 тис. грн", - розповіло знайоме з голосуванням джерело.

Перед голосуванням п'ять незалежних членів наглядової ради отримали анонімні листи з пропозицією проголосувати за заступника голови "Укргазбанку" Геннадія Хелемського за винагороду, про що вони повідомили службу безпеки банку.

Нагадаємо, що з 26 березня 2014 року Ощадбанком керує Андрій Пишний. Він вважається соратником Арсенія Яценюка, який на момент призначення Пишного був прем'єр-міністром України.

У серпні 2019 року стало відомо, що наглядова рада Ощадбанку вирішила продовжити контракт з Пишним на п'ять років. Це призвело до конфлікту з Національним банком, який звинуватив наглядову раду в порушенні вимог закону "Про банки і банківську діяльність".

Після продовження контракту з Пишним Нацбанк вирішив відмовити в узгодженні п'ятьом членам наглядової ради, в тому числі колишньому голові представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунеру. Було призначено новий склад наглядової ради Ощадбанку на чолі з Байбою Апіном.

У березні 2020 року було призначено конкурс на посаду голови правління Ощадбанку, але його незабаром скасували з формулюванням "у зв'язку із зовнішніми непередбаченими обставинами".

Згодом оголосили повторний конкурс, на який Пишний уже не подавався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram