ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада призначила позапланову перевірку "112 Україна"

Компанії, які ховаються під цією назвою, порушують умови ліцензій.

Нацрада призначила позапланову перевірку "112 Україна"
Фото: tv.112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку п'яти компаній, які ведуть мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5 під логотипом "112 Україна".

Про це йдеться на сайті Нацради.

Під час моніторингу мовників "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "ТВ Вибір", "Лідер ТВ", які де-факто є одним загальнонаціональним телеканалом, було виявлено однакові порушення ліцензій.

19 липня, коли проводився моніторинг, мовники впродовж 22 годин 50 хвилин і 17 секунд транслювали тільки інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі, хоча в умовах ліцензій на них передбачено тільки 2 години 30 хвилин. Проте передбачені ліцензіями культурні, розважальні, музичні, дитячі передачі, а також фільми в ефірі "112 Україна" не присутні.

Відповідно, розважально-інформаційний формат мовлення з фільмопоказом самовільно змінено на інформаційний.

Також є порушення в логотипах ліцензіатів. Дозвільні документи на мовлення передбачають, що біля емблеми "112 Україна" повинна бути присутньою назва одного з п'яти мовників. Однак усі телеканали використовують тільки частину логотипу - "112 Україна".

Нагадаємо, що під брендом "112 Україна" ховаються шість телерадіокомпаній. На одну записана супутникова ліцензія каналу. П'ять інших телекомпаній у 2011 році перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал "112 Україна".

"112 Україна" контролює нардеп Тарас Козак, який пов'язаний з Віктором Медведчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram