ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада перевірила телеканал NewsOne через анонсований телеміст із "Россией 1"

Протягом перевірки виявили низку порушень.

Нацрада перевірила телеканал NewsOne через анонсований телеміст із "Россией 1"
Фото: 24 Канал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виявила порушення під час позапланової перевірки телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") у зв'язку з його наміром провести телеміст з російським телеканалом "Россия 1". Результати перевірки розглянуть на найближчих засіданнях.

Про це розповів член Нацради Сергій Костинський у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Перевірка відбулася, нашу групу пустили на телеканал NewsOne, але актів не підписали. І зараз ми готуємо проєкт рішення про розгляд результатів цієї перевірки. Я думаю, це відбудеться в найближчі тижні. Ми точно не будемо це питання затримувати - ми зацікавлені в тому, щоб оперативно розглянути. І якщо факти порушень - розпалювання ворожнечі - підтверджуються, то я прогнозую, будуть застосовані санкції", - сказав він.

На уточнювальне запитання, чи виявила перевірка факти розпалювання ворожнечі, Костинський відповів ствердно.

"Фактично так, і ці результати перевірки ми будемо розглядати на найближчих засіданнях", - зазначив він.

Костинський уточнив, що під час перевірки досліджували висловлювання в тих передачах, які анонсували телеміст з російським телеканалом "Россия 1", і низку інших фактів.

"Телеміст - це був контекст... Ми досліджувати не телеміст, а передачі, які анонсували телеміст, а також інші передачі, які ми моніторили до цього: наприклад, там, де українців називали фашистами", - пояснив Костинський.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, мав намір 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США 1985 року.

Цей анонс викликав великий резонанс в Україні, і в результаті знову було порушено питання про введення санкцій проти телеканалу NewsOne. Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки вже працюють над рішеннями.

8 липня NewsOne повідомив про скасування телемоста з російським каналом "Россия 1".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram