ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія заплатила "Укртранснафті" €2,3 млн за потрапляння брудної нафти в трубопровід

"Дружба" простоювала понад два тижні з вини російської сторони.

Росія заплатила "Укртранснафті" €2,3 млн за потрапляння брудної нафти в трубопровід
Фото: ukrtransnafta.com

Російська держкомпанія "Транснефть" заплатила "Укртранснафті" 2,3 млн євро за потрапляння нафти з підвищеним умістом хлорорганічних сполук в українську частину нафтопроводу "Дружба".

Пресслужба "Укртранснафти" повідомила, що це перша частина компенсації. Отримані гроші дозволили покрити недоотриманий дохід за тимчасову зупинку транзиту в квітні.

Розмір компенсації визначається в рамках додаткової угоди до чинного договору на транзит і залежить від періоду резервування "Транснефтью" потужностей української нафтотранспортної системи, в яку потрапила нафта з підвищеним умістом хлорорганіки.

25 квітня 2019 року "Укртранснафта" вимушено припинила роботу української ділянки нафтопроводу "Дружба", тому що її відмовилися приймати на приймально-здавальній ділянці "Будковце" (Словаччина) і через відсутність вільних резервуарів на ділянці "Фенешлітке" (Угорщина). Відновити транзит російської нафти в країни Євросоюзу "Укртранснафті" вдалося 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину.

17 травня компанія повторно вимушено призупинила транзит, оскільки європейським партнерам знадобився додатковий час на проведення підготовчих заходів. Поставки нафти були відновлені 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram