ГоловнаСвіт

Росія не оскаржуватиме арешт танкера Neyma українським судом

"Для нас було головне повернути людей, вони давно вже вдома".

Росія не оскаржуватиме арешт танкера Neyma українським судом
Фото: facebook/Анатолий Матиос

Влада Росії не має наміру оскаржувати рішення українського суду про арешт російського танкера NEYMA, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці, однак буде "уважно стежити" за ситуацією. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін в ефірі російської радіостанції "Коммерсант FM".

На думку офіційної Москви, оскільки судно є приватним, оскаржувати рішення про арешт повинен його власник.

"Для нас найголовніше було звільнити людей. Наші громадяни, моряки вже давно вдома", - пояснив Карасін.

Нагадаємо, 25 липня Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці в листопаді минулого року. Цей танкер зайшов у порт Ізмаїл під новою назвою Nika Spirit. На судні провели обшук для встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів із судна, записів радіопереговорів під час конфлікту, бортових журналів. Також допитали членів екіпажу і вилучили документи, необхідні для встановлення істини у провадженні.

Пізніше в СБУ заявили, що екіпаж судна не порушував норм морського права і законів України, тому підстав для затримання російських моряків установлено не було. 26 липня моряки повернулися додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram