ГоловнаСуспільствоВійна

РФ погрожує наслідками в зв'язку з затриманням танкера Neyma

МЗС РФ назвало це "грубим порушенням міжнародного права".

РФ погрожує наслідками в зв'язку з затриманням танкера Neyma
Фото: bessarabiainform.com

Російська Федерація назвала затримання українською стороною російського танкера Neyma "грубим порушенням" і пригрозила наслідками, які "не змусять себе чекати". Про це повідомляють російські ЗМІ.

"З'ясовуємо обставини події для прийняття адекватних заходів. Якщо йдеться про захоплення росіян у заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права і наслідки не змусять себе чекати", - цитують журналісти Міністерство закордонних справ РФ.

Нагадаємо, сьогодні, 24 липня, СБУ і військова прокуратура затримали російський танкер Neyma (зараз змінив назву на Nika Spirit), який 25 листопада 2018 року блокував українські військові кораблі в Керченській протоці, саме його дії призвели до захоплення українських кораблів і полону їх екіпажів.

Після затримання на танкері провели обшук і вилучили документи, записи радіопереговорів під час конфлікту і бортових журналів з метою встановлення фактичних обставин 25 листопада 2018 року. Судно РФ визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram