ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" відправив до Таїланду перший машинокомплект БТР-3КШ

Україна запускає нову бойову машину в серійне виробництво.

"Укроборонпром" відправив до Таїланду перший машинокомплект БТР-3КШ
БТР-3КШ
Фото: скриншот видео

Державний концерн "Укроборонпром" відправив до Таїланду перший машинокомплект БТР-3КШ (командно-штабна) для ліцензійної збірки в цій країні.

Про це повідомляють на сайті держконцерну.

"Розглядаємо цю експортну поставку як маркер поглиблення нашої співпраці з Таїландом - стратегічним партнером України в Південно-Східній Азії. Україна має серйозні перспективи в цьому напрямку і повинна їх використовувати в своїх національних інтересах", - зазначив гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін.

Він нагадав, що декілька років тому було укладено рамкову угоду з уповноваженим підприємством Міноборони Таїланду з виробництва БТР-3Е1, різних модифікацій і машин на його базі, а також щодо забезпечення сервісного обслуговування в королівстві.

"Командно-штабна машина БТР-3КШ на базі БТР-3 є спільним проектом КБТЗ, який входить до складу "Укроборонпрому", інших підприємств концерну і приватних компаній, розроблена на замовлення командування Сухопутних військ Королівства Таїланд у кооперації з Інститутом оборонних технологій Міністерства оборони Таїланду", - додав голова концерну.

На його думку, в нинішніх умовах розширення експортних поставок є єдиною можливістю забезпечити інноваційний розвиток підприємств "Укроборонпрому". "Кооперація з Таїландом дозволила Україні розширити лінійку БТР-3 і запустити в серійне виробництво абсолютно нову бойову машину світового рівня", - зазначив Букін.

БТР-3КШ є новою машиною в лінійці БРТ-3, оснащеною автоматизованою системою управління боєм, яка об'єднує передану захищеним цифровим зв'язком інформацію про місце розташування підрозділів, цілей і засобів вогневого ураження. Система управління боєм виводить цілісну картину на тактичні комп'ютери і дозволяє оперативно передавати бойові завдання і контролювати їх виконання.

БТР-3КШ має в своєму складі безпілотні комплекси, що дозволяє самостійно отримувати уточнену інформацію. Зараз у складі БТР-3КШ застосовуються БПЛА "Рама" від ДП "ДКБ Авіації загального призначення", що входить до складу Концерну.

Характеристики високопрохідного шасі 8х8 БТР-3КШ дозволяють розвивати швидкість 100 км/год з можливістю форсувати водні перешкоди.

"Київський бронетанковий завод" готовий почати державні випробування за участю українських військових з метою початку серійного виробництва цих машин для української армії.

Нагадаємо, Україна забезпечує поставку до Таїланду БТР-3Е1 з вересня 2010 року. Загальна сума укладених в 2006-му і в 2011 роках контрактів на постачання тайській стороні до 2015 року 233 одиниць БТР-3Е1. На цей час сторони також обговорюють можливість спільної збірки БТР-3Е1 на потужностях у Таїланді. В 2013 році Україна передала Таїланду 21 бронетранспортер у рамках першого великого збройового контракту з цією країною.

Минулого року в Таїланді також зацікавилися українськими БТР-4МВ1. Повідомляли, що вони можуть стати основними бойовими машинами морської піхоти Королівства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram