ГоловнаПолітика

Соратник Медведчука став власником каналу "112 Україна"

Тарас Козак обзавівся другим ЗМІ.

Соратник Медведчука став власником каналу "112 Україна"
Фото: tv.112.ua

Телеканал "112 Україна" змінив власника. Ним став народний депутат Тарас Козак, наближений до Віктора Медведчука.

Про зміну власника йдеться на сайті телеканалу.

Попередній власник - німець Едуард Катц (який, цілком імовірно, був підставною особою) - заявив про вихід з медіа-бізнесу в Україні і продав канал Козаку.

"Це велика відповідальність. Я впевнений, що ми зможемо закріпити лідерські позиції каналу в інформаційному сегменті і зробити його одним із найкращих телеканалів України. Обіцяю забезпечити безперебійну роботу каналу, незважаючи на тиск з боку влади. І, звісно, гарантую відсутність будь-якого втручання в редакційну політику", - заявив Козак, якому належить також канал NewsOne.

Нагадаємо, що під брендом "112 канал" ховаються шість телерадіокомпаній: ІА "112 Україна", "ТВ-Вибір", "Партнер-ТВ", "Новий формат", "Аріадна-ТВ", "Лідер-ТВ".

На одну з них записана супутникова ліцензія каналу. П'ять інших телекомпаній у 2011 році перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал "112 Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram