ГоловнаПолітика

Україна в ОБСЄ порушила питання про російську танкову армаду біля кордону

Танки розміщено менш ніж за 20 кілометрів від кордону з Україною.

Україна в ОБСЄ порушила питання про російську танкову армаду біля кордону
Снимок со спутника
Фото: Twitter Defence Blog

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ акцентував увагу присутніх на зосередженні Росією сотень танків біля кордону з Україною.

Про це український дипломат заявив під час засідання Ради в четвер у Відні, повідомляє Укрінформ.

"У той час Росія, як держава-агресор, продовжує висувати Україні необґрунтовані звинувачення і здійснювати невдалі фальсифікації, днями в відкритих джерелах інформації були опубліковані супутникові знімки з сотнями бойових танків, розміщених Російською Федерацією безпосередньо неподалік від державного кордону з Україною, менш ніж за 20 кілометрів. Їх не було там ще кілька тижнів тому", - заявив Прокопчук.

Він зазначив, що це і інша російська військова присутність, у тому числі на незаконно окупованих територіях України, "підкреслює непередбачуваність подальшої поведінки Росії".

Український дипломат закликав країни-членів ОБСЄ не дати Росії відвернути увагу світу "від своїх неправомірних дій і подальших агресивних дій, які спираються на потужні військові можливості держави агресора і наявність політичної волі на найвищому рівні в Росії для їх здійснення".

Як повідомлялося, на супутникових знімках Google Earth, зроблених наприкінці листопада для фіксації передмістя Кам'янськ-Шахтинського в Ростовській області Росії, були помічені сотні російських танків на кордоні з Україною.

Крім танків, перш за все Т-64 і Т-62М, на знімках можна роздивитися, зокрема, кілька тисяч військових вантажівок.

Нагадаємо, наприкінці листопада також повідомляли, що на відкриті стоянки аеродрому "Бельбек" поблизу Севастополя Росія стягнула винищувачі й іншу військову техніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram