ГоловнаПолітика

МЗС: з початку агресії РФ Прокопчук нічим себе не скомпрометував

У міністерстві прокоментували зв'язки постпреда України при ОБСЄ з кандидатом РФ на пост голови Інтерполу.

МЗС: з початку агресії РФ Прокопчук нічим себе не скомпрометував
Ігор Прокопчук
Фото: Вячеслав Берлог

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що постійний представник країни при ОБСЄ Ігор Прокопчук не вчинив жодних дій, які скомпрометували б його на зайнятій посаді або завдали би шкоди національним інтересам.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС, передає "Інтерфакс-Україна".

"За весь час після початку російської збройної агресії проти України не мали місця ніякі дії, які могли б скомпрометувати постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука. Так само, як і завдати шкоди національним інтересам України... Його щоденна самовіддана праця в ОБСЄ говорить сама за себе і заслужила високої оцінки з боку наших друзів і партнерів", - заявили в МЗС.

Відзначають, що під час боротьби України проти російської агресії розірвалися багато родинних зв'язків.

"Це війна, яка розкидала по обидва боки лінії фронту друзів, близьких, родичів, і для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Прокопчук уже понад вісім років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, є молодшим братом генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука, проти призначення якого на посаду голови Інтерполу виступає Україна.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна може призупинити членство в Інтерполі, якщо її очолить росіянин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram