ГоловнаПолітика

Захист Балуха подав прохання про його умовно-дострокове звільнення

Активісту залишилося відбувати покарання 1 рік і 4 місяці.

Захист Балуха подав прохання про його умовно-дострокове звільнення
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Сторона захисту українського активіста Володимира Балуха, що перебуває в Керченській колонії №2, подав прохання про його умовно-дострокове звільнення.

Про це повідомляє Крым.Реалии з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе.

"Адвокат Балуха Тарас Омельченко подав на умовно-дострокове звільнення. Зараз там (в Криму, - ред.) він один працює. Деталей щодо УДО у мене поки немає", - сказав Дінзе.

За словами адвоката, політв'язню Балуху залишилося 1 рік і 4 місяці відбувати покарання.

Нагадаємо, що 18 жовтня Володимира Балуха етапували в Керченську колонію.

Нагадаємо, окупаційний суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 000 рублів (близько 4600 гривень). Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який вивісив у дворі будинку.

Іншу "справу" проти активіста порушили вже під час його утримання під вартою: начальник ізолятора тимчасового утримання в окупованому селищі Роздольне Валерій Ткаченко заявив про напад Балуха на нього. За цим звинуваченням Балуха засудили до 5 років позбавлення волі.

Пізніше так званий Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок, засудивши його за сукупністю двох справ до 4 років і 11 місяців колонії.

У жовтні Балух заявив, що припиняє голодування, яке він оголосив у березні 2018 року. За даними адвоката, у засудженого після понад 200 днів протесту є підозра на виразку або панкреатит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram