ГоловнаПолітика

Бойка і Льовочкіна виключили з фракції "Опоблоку"

Депутати, які у немилості, створюють власну групу.

Бойка і Льовочкіна виключили з фракції "Опоблоку"
Фото: patrioty.org.ua

Фракція "Опозиційний блок" виключила зі свого складу депутатів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна, які пішли на союз з партією "За життя" Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука.

Про це заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Щойно відбулося засідання фракції "Опозиційний блок", де прийнято рішення про виключення з нашої фракції Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна", - оголосив він.

В той самий час, в кулуарах парламенту Юрій Бойко і Вадим Рабінович повідомили про те, що "найближчим часом буде створена нова депутатська група "Опозиційна платформа", в якій будуть опозиційні депутати".

Своєю чергою, депутат Рабінович додав, що "особисто працює над тим, щоб зібрати у групі якомога більше депутатів".

Згідно з регламентом, кількість осіб у депутатській групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, сформованій протягом 1-ї сесії. Такою фракцією було ВО "Батьківщина" в складі 19 осіб.

Нагадаємо, 9 листопада група депутатів "Опозиційного блоку" (так зване "крило Бойка-Льовочкіна") вирішила укласти союз з партією "За життя", фактичним лідером якої є проросійський політик Віктор Медведчук. Пізніше це об'єднання вирішило висунути Бойка в президенти.

У 2014 році "Опозиційний блок" створювався на уламках ПР як штучна структура, націлена виключно на проходження в парламент. У "Опоблоку", який отримав 9,43%, були два основні акціонери - групи Ахметова і Фірташа, які ділили усе в пропорції 50 на 50. Номінальні співголови фракцій: Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляє "ахметівське" крило, другий - "фірташівське".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram