ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін з 1 серпня збільшив частку ЄСВ, яка спрямовується до Фонду соціального страхування

Почастішали випадки тимчасової непрацездатності у зв'язку з травмою на виробництві.

Кабмін з 1 серпня збільшив частку ЄСВ, яка спрямовується до Фонду соціального страхування
Фото: Depositphotos/karelnoppe

Кабінет Міністрів України збільшив у 1,5 разу частку єдиного соціального внеску, яка спрямовуватиметься до Фонду соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві. Про це повідомляє пресслужба Фонду соціального страхування України.

У серпні на страхування через тимчасову втрату працездатності буде стягуватися 14,24% суми ЄСВ (3,1% від отриманого працівником доходу), тоді, як зазвичай у цей фонд направляється 9,37% сплаченого роботодавцями та підприємцями ЄСВ.

В уряді прийняли це рішення через те, що витрати Фонду соцстрахування на відшкодування тимчасової непрацездатності у зв'язку з травмою на виробництві суттєво зросли. Як наслідок, фінансовий стан фонду погіршився.

Зазначене рішення уряду про збільшення частки відрахувань до Фонду соцстрахування буде діяти з 1 серпня. Водночас з 1 січня 2020 року частка відрахувань на соціальне страхування з суми ЄСВ знизиться до 9,57%.

Єдиний соціальний внесок - це платіж, який роботодавець платить з фонду оплати праці кожного працівника. Велика частина коштів від ЄСВ - близько 80% суми - направляється до Пенсійного фонду, решта йде на фонди соціального страхування, з яких виплачуються лікарняні та компенсації у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram