ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" ініціює створення робочої групи з повернення міських електричок Києва

Підприємство має на меті до 2021 року реалізувати проєкт Kyiv Citу Express.

"Укрзалізниця" ініціює створення робочої групи з повернення міських електричок Києва
Фото: Александр Рудоманов

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" ініціює створення робочої групи для повернення міських електричок на баланс підприємства.

"Укрзалізниця" ініціювала створення робочої групи, яка розгляне питання передачі міських електричок назад, залізничникам. Це дозволить реалізувати проєкт Kyiv Citу Express, передусім оптимізувати використання рухомого складу і запобігати ситуації, коли поїзди взагалі не виходять на маршрут", - йдеться в повідомленні УЗ.

Хоч електрички і належать "Київпастрансу", вони їздять по інфраструктурі й обслуговуються в депо "Укрзалізниці".

Проєкт Kyiv Citу Express заплановано реалізувати до 2021 року, на нього потрібно 4 млрд грн. Підприємство розглядає три варіанти фінансування: перший - власними силами (на нього найбільше розраховують), другий - кошти від органів місцевої влади та Кабміну, третій - приватні інвестиції з партнерством "Укрзалізниці".

Загалом потрібно відремонтувати близько 35 електричок, а в міру прибутковості проєкту - купувати новий рухомий склад. Зазначають, щоб проект був ефективним, потрібно купити 10 одиниць рухомого складу місткістю до 1000 осіб. Суть у тому, що Kyiv Citу Express передбачає інтервал між електричками в пікові години 10-15 хвилин і охоплення 47 станцій. На цей момент міська електричка в Києві курсує кільцевим маршрутом Дарниця - Київ-Петрівка - Київ-Пасажирський - Дарниця і зупиняється на 15 станціях.

Нагадаємо, 4 липня "Укрзалізниця" вже повідомляла, що хоче забрати міську електричку Києва на свій баланс і інтегрувати її в систему приміських перевезень Kyiv City Express.

Компанія планує провести повне оновлення залізничного приміського сполучення з Києвом і створити якісне приміське залізничне сполучення Київського регіону зі столицею.

Міська електричка була створена 2011 року. Під неї на баланс "Київпастрансу" передали 10 електропоїздів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram