ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив, що в Білорусі "саме від коронавірусу" ніхто не помер

"Якщо людина не опустила рук, то обов'язково видужає".

Лукашенко заявив, що в Білорусі "саме від коронавірусу" ніхто не помер
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко поставив під сумнів летальність коронавірусу. На його думку, люди помирають не від вірусу, а від наявних хронічних хвороб.

Про це Лукашенко сказав на нараду з головою Адміністрації президента, головою Ради республіки Національних зборів, держсекретарем Ради безпеки і міністром охорони здоров'я.

"Люди бояться. Тому я їм хочу сказати: у нас у країні не померла жодна людина від коронавірусу. Жодна! Вони померли від букета хронічних хвороб, які в них були. Фахівці ВООЗ, вони це бачили. Це серцево-судинна недостатність, дихальна легенева недостатність. У комплекті. І цукровий діабет. А потім ще там такі діагнози, що я прочитати навіть не можу. І додається коронавірус", - цитує Лукашенка його пресслужба.

"Коронавірус - це навіть не поштовх. Це та атмосфера, в якій розвиваються їхні хронічні хвороби. Ось у чому причина. Тому я кажу, що у нас саме від коронавірусу жодна людина не померла. Ми боремося за кожну людину, як я обіцяв. Ось за це я вдячний і Міністерству охорони здоров'я, і лікарям. Ми струсонули всю систему охорони здоров'я. Якби ми ось так за кожного не боролися, смертей було б більше", - упевнений голова держави.

Лукашенко порадив пацієнтам з коронавірусом "навіть не переживати".

"Ніхто від коронавірусу в нашій країні не помре. Я публічно про це заявляю. Це моє тверде переконання, виходячи з аналізу не тільки минулих років. У нас уже досвід цього року є. І, виходячи з досвіду нашого, китайського, американського, європейського (протікання цих хвороб), ми бачимо, як працювати. Ми вже знайшли комбінації ліків, щоб рятувати людей. Тому ми за кожну людину будемо не боротися, а битися. І якщо ця людина не опустила рук, то обов'язково видужає", - резюмував президент.

Нагадаємо, в Білорусі, за останніми даними місцевого МОЗ, зафіксовано 2919 випадків COVID-19. З них одужали 203 людини, померли 29.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram