ГоловнаСвіт

Великій Британії передрікають "найпохмуріший у Європі" сценарій епідемії

Число жертв COVID-19 у Британії перевищило 10 тисяч.

Великій Британії передрікають "найпохмуріший у Європі" сценарій епідемії
Фото: EPA/UPG

Експерти одного з найбільших благодійних фондів світу вважають, що саме Велика Британія може серйозніше від інших європейських країн постраждати від коронавірусу.

Директор фонду Wellcome Trust, що фінансує медично-біологічні дослідження, в інтерв'ю медіакомпанії BBC заявив, що Велика Британія може стати європейською країною, яка найбільш серйозно постраждає від пандемії коронавірусу.

Фаррар, який консультує британський уряд, закликав учитися на зроблених помилках і налагодити масове виробництво і застосування тестів, які мають дати виграти час на переоснащення системи охорони здоров'я, передає DW.

Він вважає, що на Велику Британію чекає друга та третя хвиля захворювань, які вдасться пом'якшити лише створенням щеплення і масовою вакцинацією, на що буде потрібно не менш як рік.

"Я і далі сподіваюся, що ми все це зробимо протягом дванадцяти місяців, але це, звичайно, безпрецедентно амбітна мета", - заявив директор фонду.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у Великій Британії коронавірусом було заражено понад 85 тисяч чоловік. За останніми даними, число померлих від його наслідків 12 квітня перевищила 10 тисяч.

У неділю прем'єр-міністр країни Борис Джонсон, у якого діагностували коронавірусну інфекцію, був виписаний з лікарні святого Томаса в Лондоні після проходження курсу лікування.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram